Kviklån

Lånemarkedet i Danmark er stort. Det byder på et stort antal af låneudbydere. De er hver især klar på, at give dig et godt lånetilbud. Det store udbud af låneudbydere betyder dog også, at du kan forvente et stort udvalg af lånetyper. Det betyder, at det kan være svært at finde hoved og hale i den store jungle af lån, du finder på det danske marked. En lånetype, der har eksisteret i mange år og som er til at forstår er kviklånet, hvorfor det helt afgjort er et oplagt valg.

Som navnet også lægger op til, så er det muligt at låne penge kvikt. Med andre ord, så kan du gennemføre processen og få udbetalt penge i løbet af kort tid. Det er én af de klare fordele ved dén type af lån, der i modsætning til bankens lån ikke stiller nær så mange krav til f.eks. sikkerhed og dokumentation. Derfor er det også et oplagt valg for dig, der mangler en sum penge her og nu, hvad end det er til en regning, til en ferie eller derimod til en shoppetur på Strøget.

Kviklån er en hurtig vej til penge

Hvis du leder efter en både hurtig og nem vej til penge, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at et kviklån er den bedste løsning. Det er en sikker form for lån, hvor du kan være sikker på, at der holdes, hvad der loves hele vejen igennem låneprocessen. Dertil kan du også være sikker på, at du både kan sende din ansøgning i løbet af blot få minutter og herefter modtager du et svar og et mere specifikt lånetilbud, som du kan vælg at acceptere eller afslå.

Den primære årsag til, at du kan få udbetalt pengene fra et kviklån i løbet af så kort tid er, at udbyderne af disse lån ikke stiller synderligt høje krav til den sikkerhed, der skal stilles. Faktisk forholder det sig således, at du overhovedet ikke er forpligtet til at stille en sikkerhed i langt de fleste tilfælde. Som følge af dette er langt de fleste kviklån dog også af en begrænset størrelse, der lyder på mellem 1.000 kr. og 10.000 kr., men det er dog muligt at låne mere end dette.

Som følge af de få krav, så kan du lige netop være sikker på, at du kan få udbetalt det respektive lån til din konto i løbet af kort tid. Det er selvfølgelig en klar fordel, hvis du skal låne penge til noget, du skal betale her og nu. Det kan være, at du har fundet et godt tilbud, du ganske enkelt ikke føler, at du kan sige nej til. Det kan dog også sagtens tænkes, at du har fået en uforudset udgift, som skal betales – det kan være en regning, du ikke havde regnet med.

Det hele foregår på nettet

Det bedste af det hele er, at det hele foregår på nettet. Du kan både søge og få godkendt dit lån på nettet. Du skal ikke møde op fysisk, da hele processen foregår via udbyderens hjemmeside. Hvis du sørger for at sende din ansøgning inden for bankens åbningstid, så kan du i langt de fleste tilfælde forvente, at du får svar på din ansøgning inden for blot en time – ofte går det dog meget hurtigere. Når de har svaret og du har accepteret, så udbetales dine penge.

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det en fordel, at du hurtigt kan få godkendt din låneansøgning hos én af de mange låneudbydere på det danske marked, da du dermed også får pengene udbetalt i løbet af kort tid. Hos de fleste udbydere, der er repræsenteret på det danske marked er det forventeligt, at du kan få glæde af dit lån i løbet af blot 24 timer. Nogle steder tager det dog ikke mere end blot et par timer, inden du har pengene stående på din konto.

Hvis du skulle være så uheldig, at den valgte udbyder ender med at afvise din ansøgning, så er det heldigvis ikke noget, der har taget dig længere tid end, at du blot kan finde den næste udbyder og sende en ansøgning igen. Der er en meget kort svartid hos samtlige af de udbydere, der er aktive på det danske marked, hvilket også betyder, at du kan reagere hurtigt og efterfølgende prøve lykken hos en anden udbyder. Det er dog meget sjældent, at de afviser.

Kviklån uden sikkerhed – er det muligt?

Der er mange danskere, der har prøvet at optage et realkreditlån eller et stort banklån. Til sådanne lån bliver der stillet krav til sikkerhed. Derfor er der også mange, der forventer, at de skal skal stille en form for sikkerhed, når de skal optage et kviklån på nettet. Hvis det er denne forventning, der afholder dig fra at låne penge på nettet, så skal det naturligvis understreges, at du kan finde mange kviklån uden sikkerhed, som du derfor også nemt kan godkendes til.

Som det også er gjort klart ovenfor, så er det meget almindeligt, at der stilles krav om sikkerhed hos både banker og realkreditinstitutter. Det skyldes dog, at sådanne aktører ofte låner meget store beløb, der lyder på alt lige fra et par hundredetusinde til flere millioner kroner. Det er også ensbetydende med, at sådanne udbyder sætter rigtig mange penge på spil, hvilket også betyder, at de risikerer at tabe en del penge, hvis deres debitorer ikke kan betale tilbage.

Når der er blevet stillet en sikkerhed for lånet, så har kreditor mulighed for at gøre krav på debitors ejendele, formue eller deslige, som kan kompensere for den gæld, der ikke er blevet betalt. Hvis du vælger at tage et kviklån uden sikkerhed på nettet, så er det ikke noget, du skal bekymre dig om. Her skal du – som sagt – ikke stille nogen sikkerhed og det er også ensbetydende med, at du ikke risikerer, at du skal aflevere bilen eller lignende, hvis du ikke kan betale.

Langt de fleste kviklån, der bliver udstedt til danske låntagere er dog også af begrænset størrelse. Typisk er de ikke større end 10.000 kr., hvilket også er ensbetydende med, at der ikke løbes en nær så stor risiko ved at låne denne mængde af penge ud. Som følge af dette er der også blevet skruet ned for de mange krav, hvilket dermed også er med til at gøre det markant nemmere for dig at blive godkendt til et kviklån, hvad end det lyder på 1.000 kr. eller 10.000 kr.

Fordele ved at vælge et kviklån uden sikkerhed

Der er selvfølgelig op til flere fordele forbundet med at vælge et kviklån uden sikkerhed. Det er et lån, der er markant nemmere at blive godkendt til. Der er mange aspekter, der er med til at gøre din låneproces meget hurtigere og dertil også mere enkel. Du skal ikke vente i flere uger på, at der bliver lavet en kreditvurdering, at du har udfyldt dokumentation for, hvad pengene skal bruges til og at du skal fremskaffe en form for sikkerhed, der har en vis værdi.

Låneprocessen bliver dertil kun endnu mere enkel af, at du kan klare det hele på nettet. Det er igen også noget, der er med til at sikre, at processen er lynhurtigt klaret. Når du har fundet den udbyder, du ønske at låne penge hos, så skal du blot udfylde en formular, hvorefter din ansøgning automatisk sendes. Du kan tilmed også forvente, at du får svar inden for en time, hvis du vel at mærke ansøger om lånet inden for udbydernes åbningstider (som er relativt lange).

Er der ulemper ved et sådant kviklån?

Som det også gør sig gældende for alle andre typer af lån, du kan finde på det danske marked, så vil der selvfølgelig også være nogle ulemper forbundet med at vælge et kviklån uden sikkerhed. Det kan nemlig hurtigt blive en ulempe for dig som låntager, at disse lån er både lettilgængelige og ligeledes også er meget attraktive, da det kan få dig til at nedprioritere den risiko, der er forbundet med lånet, da det byder på store omkostninger, der kan gældsætte dig.

For at være på den sikre side, inden du siger ja til et bestemt kviklån, så er det vigtigt, at finde ud af, om du egentlig har råd til det. I en sådan sammenhæng er det en oplagt idé, at du fastlægger et budgetskema, da det er den bedste måde at finde ud af, om du faktisk har råd til at låne penge på denne måde. Med et sådant skema kan du nemlig være sikker på, at du undgår, at vælge et lån, der er for dyrt – og der er mange af disse lån, der er dyre i gebyrer og renter.

Kviklån på trods af RKI-registrering

Der er mange, der mener, at det kunne være yderst skønt, hvis man blot kunne låne penge uden, at du skulle tænke på gæld, betalingsfrister og en stor mængder udgifter som følge af disse. Faktum er dog, at virkeligheden ikke er således, for lige så snart, du har gæld på mere end 1.000 kr. til en privat virksomhed, så kan denne indberette dig til RKI, hvor du vil blive registreret som dårlig betaler. Det vil betyde, at det er svært at indgå nye låne- og kreditaftaler.

RKI er tidligere kendt som Ribers Kredit Information. Det er et register over debitorer, der ikke kan finde ud af, at betale deres gæld. Med andre ord, så er RKI et komplet register over dårlige betalere. Det er muligt for private virksomheder at købe sig adgang til denne database, der indeholder personoplysninger om dårlige betalere, der er til rådighed for alle virksomheder – både offentlige og private. På den måde kan de undgå aftaler med disse skyldnere.

Hvis du selv står registreret i RKI og samtidig er på udkig efter et godt kviklån på nettet, så har du – med garanti – også fundet ud af, at det ikke er helt så nemt for dig at låne penge, som hvis du ikke havde været registreret. Langt de fleste af de udbydere, du kan finde på det danske marked har et krav om, at deres ansøgere ikke må være registreret som dårlig betaler i hverken RKI eller i Debitor Registeret. Derfor er det også med til at minimere dine chancer en hel del.

Kan jeg låne på trods af en RKI-registrering?

Hvis du er RKI-registreret, så er det fortsat muligt for dig at låne penge på nettet, men det er dog ikke helt så nemt. På trods af, at det ikke er helt nemt, så er det dog slet ikke ensbetydende med, at det er umuligt. Du kan sagtens være heldig, at du kan finde en række aktører, der faktisk er villige til at låne dig penge, selvom du står registreret i RKI. Du skal dog være opmærksom på, at det vil betyde, at du får et lån med ekstra høje renter og flere gebyrer tilføjet.

Årsagen til dette er, at udbyderen naturligvis løber en stor risiko ved at låne penge ud til dig, da du allerede er i RKI og dermed også står registreret som dårlig betaler. Derfor vælger de ganske enkelt at gøre brug af en høj rentesats for at tvinge dig til at indfri dit lån så hurtigt som overhovedet muligt, så de ikke har pengene ude i for lang tid. Det er med til, at du i sidste ende vil stå med et rigtig dyrt kviklån, som følge af renterne, hvis du ikke får det indfriet hurtigt nok.

I denne forbindelse er det vigtigt, at du husker på, at der er en risiko for, at du ender med at gældsætte dig selv mere end, du allerede er i forvejen. Du er i forvejen registreret som dårlig betaler, hvilket betyder, at du formentlig enten har svært ved at betale af på din nuværende gæld, og så giver det naturligvis ikke synderligt megen mening, at du begynder at gældsætte dig selv yderligere. Det vil blot medføre, at det bliver endnu sværere at komme af med den.

Vent til du bliver slettet fra RKI

Du kan også sagtens vente til du bliver slettet fra RKI. Det gør du helt automatisk efter fem år eller når du betaler din gæld. Det er dog vigtigt, at selvom du venter fem år til du automatisk er kommet ud af RKI, så er det ikke noget, der er betyder, at din gæld også er blevet slettet fra registret. Du kan først få slettet din gæld, når du har betalt de penge, du skylder. Derfor skal du naturligvis heller ikke tro, at det er en nem vej udenom, at du blot venter i de fem år.

En helt tredje mulighed er, at du får betalt de penge, du skylder, så du kan blive gældfri og dermed også kan få slettet din RKI-registrering. Hvis du har en meget stram privatøkonomi og har svært ved at finde ud af, hvordan du skal komme ud af din gæld, så er det oplagt, at du søger hjælp hos en rådgiver. På denne måde kan du få hjælp til at lave et budgetskema, så du kan blive opmærksom på, hvorfor din økonomi er løbet løbsk og samtidig også få ændret det.

Det kan sagtens være, at du er blevet registreret i RKI ved en fejl. Det kan f.eks. være, at du har overset en rudekuvert eller at du ganske enkelt har glemt, at tilmelde dig PBS, men blot har forventet, at det hele har kørt som smurt. Hvis det sker et par gange, så kan du i værste fald ende i RKI. I et sådant tilfælde handler det naturligvis blot om, at tage kontakt til udbyderen, forklare dem situationen og sige, at du nok skal betale din gæld mod at registreringen slettes.
Andre emner:

Sådan finder du det billigste kviklån

Når du låner penge på nettet, så er du med garanti interesseret i, at gøre det billigst muligt. Uanset om du skal låne penge i en bank, hos et realkreditinstitut eller hos en online långiver, så er der altid renter på lånet. Det er disse, du skal regne på for at finde ud af, om det kan svare sig for dig at vælge et bestemt lån. Du kan derfor også være sikker på, at det aldrig er gratis at låne penge – specielt ikke hvis der er tale om et kviklån, som du tager uden sikkerhed.

Det skal dog gøres klart, at renteniveauet kan variere rigtig meget hos de danske låneudbydere og dertil også fra lånetype til lånetype. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at renterne på et forbrugslån, der er blevet taget hos én af de mange långivere på nettet, vil være markant højere end renten på f.eks. et bank- eller realkreditlån. Hvis du gerne vil finde det billigste kviklån, så bør du naturligvis benytte dig af de nedenstående trin til at finde et billigste lån.

1. Start med at få et overblik over din økonomi

På trods af, at det umiddelbart ikke virker som noget, der har synderligt meget at gøre med, at finde frem til det billigste kviklån, så bør første skridt være, at starte med at skabe et godt overblik over din økonomi. Du kan heldigvis finde en lang række skemaer på nettet, der kan gøres brug af i denne forbindelse. Det giver dig nemlig mulighed for at skabe et overblik over din økonomi og dit økonomiske råderum, så du ved, hvor meget, du har at gøre godt med.

2. Gennemsøg markedet og sammenlign mulighederne

Når du har fået fastlagt et budget og har et bedre kendskab til dit økonomiske råderum, så du ved, hvad dit maksimale lånebeløb lyder på, så er du klar til at gennemsøge markedet. Du skal selvfølgelig fokusere på at finde flest mulige udbydere, der kan tilbyde den type af lån, du er på jagt efter. Det er en god idé, at du både sørger for at sætte de mange udbydere op imod hinanden, så du kan få et godt overblik, men også hvert lån skal du sammenligne.

Det er heldigvis nemt at sammenligne både udbydere og deres enkelte låneprodukter. Du kan med fordel gøre brug af vores oversigt her på siden, hvor du hurtigt kan finde netop dét lån, der er bedst for dit vedkommende. Det er med til at gøre det markant nemmere for dig at gennemskue, hvorvidt den enkelte udbyder og deres låneprodukter er noget for dig. Du skal dog ikke være bange for, at du ikke kan finde et lån og en udbyder, der er noget for lige netop dig.

Typisk er kviklån af mindre skala. Mange mener, at det lyder på op til 10.000 kr. Flere vælger dog at låne mindre end dét, hvilket betyder, at hvis du ønsker at låne 2.000 kr., så er et kviklån et oplagt valg. Du skal blandt andet kigge på aspekter som udbydernes debitorrenter, gebyrer og andre særlige vilkår, men det nemmeste er dog, at du gør brug af ÅOP, der er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, når du skal sammenligne de forskellige låneprodukter.

3. Sørg for at ansøge hos flere låneudbydere

Når du har brugt lidt tid på at sammenligne de forskellige låneudbydere og de produkter, der udbydes af dem, så er det en god idé, at du som minimum vælger tre aktører, der giver dig et billigt lån og nogle gode vilkår. Herefter skal du naturligvis sende en ansøgning til hver af de tre udbydere, eftersom det vil give dig flere fordele i låneprocessen. Én ting er, at det er helt uforpligtende, men samtidig har du også flere lånetilbud, du kan sammenligne med hinanden.

En anden fordel er, at du får flere muligheder, hvis alle de tre aktører ender med at godkende din ansøgning og dermed også tilbyder dig et lån. Langt de fleste udbydere på det danske marked brugere de informationer, der er givet under ansøgningen til at fastsatte et renteniveau, der passer til den individuelle ansøger og hans/hendes økonomiske forhold. Det er noget, der kan give et helt andet tilbud, end der er givet udtryk for på deres hjemmeside eller deslige.

Derfor er det også vigtigt, at du ansøger hos minimum tre aktører, men gerne mere end dette. Det er nemlig her, du for alvor kan skille fårene fra bukkene, og vælge det billigste kviklån.